Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Každoroční sbírka zaměstnanců skupiny ORLEN Unipetrol vynesla rekordních 619 tisíc korun
Velikost textu:  A AA
Každoroční sbírka zaměstnanců skupiny ORLEN Unipetrol vynesla rekordních 619 tisíc korun

14-03-2023  

Zaměstnanci skupiny ORLEN Unipetrol již podvanácté pomohli splnit přání lidem z neziskových organizací. V letošním ročníku charitativní sbírky Splněná přání přispěli částkou 309 507 Kč, a podařilo se tak vybrat nejvíce peněz v historii. Stejně jako v předchozích letech ORLEN Unipetrol částku zdvojnásobí a celkově daruje na dobrou věc 619 014 Kč. Výtěžek charitativní sbírky poputuje do sedmi neziskových organizací v celkem šesti lokalitách, kde působí skupina ORLEN Unipetrol. Za dobu konání sbírky obdrželi potřební od zaměstnanců společnosti téměř 4,3 milionu korun.

„Letos zaměstnanci darovali rekordní částku, za což všem patří obrovské poděkování. Společně neziskovým organizacím předáme více než 600 tisíc korun. Jsem ráda, že i v této složité době jsou kolegyně a kolegové solidární a budeme se těšit na květnové dobrovolnické dny, kdy půjdeme do většiny neziskovek pomáhat,“ shrnuje Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol. 

Charitativní zaměstnanecká sbírka Splněná přání se konala od prosince 2022 do ledna 2023 a každý dostal možnost vybrat si, které ze zapojených organizací chce svůj dar věnovat. Zaměstnanci si tak mohli zvolit oblast, která jim je blízká a cíleně pomoci. Neziskové organizace, se kterými skupina ORLEN Unipetrol spolupracuje, si nesmírně váží této formy pomoci. Finanční dary použijí například na podporu zaměstnávání hendikepovaných, na zajištění zdravotních a rehabilitačních pomůcek, na podporu vzdělávání dětí ze sociálně slabých poměrů nebo také na pořízení nového služebního vozu k zajištění terénní služby raná péče. 

Na co použijí neziskové organizace finanční dary?

  • Borůvka Praha - Finanční dar organizace použije na podporu zaměstnávání hendikepovaných, na zajištění pracovního tréninku pro lidi, kteří mají malé pracovní zkušenosti či jsou po úrazech a snaží se vrátit na trh práce.

  • Dětský domov Kralupy nad Vltavou - Domov využije finanční prostředky na letní rekreaci dětí. 

  • Domov pro seniory Naděje Litvínov – Peníze použije organizace na zajištění zdravotních a rehabilitačních pomůcek, na obnovu a modernizaci vybavení pokojů a na zajištění kulturních akcí.

  • Nadace ORLEN Unipetrol – Ve spolupráci s neziskovými organizacemi využije Nadace příspěvek na podporu vzdělávání dětí ze sociálně slabých poměrů.

  • Kociánka Brno - Z finančního daru zakoupí zvedací židle Calypso, díky kterým dokáže jediný ošetřovatel snadno uživatele přesunout. Takzvané zvedáky jsou tak nepostradatelným pomocníkem.

  • Pojďte dál Neratovice - Organizace použije peníze na sportovní soustředění a zlepšení pracovního prostředí pro hendikepované spolupracovníky – sportovce.

  • Středisko rané péče Pardubice - Finanční dar využije na pořízení nového služebního vozu k zajištění terénní služby raná péče, která je poskytována přímo v rodinách.

Skupina ORLEN Unipetrol se již dlouhodobě zasazuje o společenskou odpovědnost a vnímá ji jako jednu ze svých priorit při budování plánu udržitelného podnikání. ORLEN Unipetrol přistupuje ke své činnosti etickým a odpovědným způsobem, a proto zavedl mezinárodní standardy i v oblasti firemní společenské odpovědnosti (CSR). Hlavní snahou je trvalý rozvoj skupiny a jejích vztahů s místními komunitami na poli vzdělávání, sociálních otázek a životního prostředí.

                   


Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN Benzina v Česku a síť ORLEN na Slovensku a v Maďarsku. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největší multi-energetickou společností ve střední Evropě. ORLEN Unipetrol zaměstnává bezmála 6 000 lidí a je aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Svou pozornost věnuje iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz

​​​

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL