Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  V mosteckém parku Šibeník jsou nové stromy za milion - na přání obyvatel
Velikost textu:  A AA
V mosteckém parku Šibeník jsou nové stromy za milion - na přání obyvatel

14-10-2020  

Společnost Unipetrol s městem Most vysadí v parku Šibeník 110 stromů. Stane se tak v rámci kampaně Unipetrol lidem, která odstartovala loni na podzim a během níž obyvatelé Mostecka navrhovali a vybírali projekty, které Unipetrol podpoří. Do finále postoupily tři projekty – vybudování veřejné wi-fi sítě na vybraných místech, vysázení stromů a vybudování parku pro psy – z nichž obyvatelé hlasováním vybrali jeden vítězný. Stal se jím návrh výsadby stromů, do kterého Unipetrol vložil jeden milion korun. Finanční příspěvek pokryje i následnou několikaletou péči.
 
V kampani Unipetrol lidem mohli obyvatelé Mostu odevzdávat své nápady a následně pro ně hlasovat od loňského října do letošního ledna. „Každoročně podporujeme okolní města a obce, neziskové organizace, školy i nejrůznější společenské, kulturní a sportovní události. Tentokrát jsme se rozhodli kartu obrátit a zeptali jsme se přímo Mostečanů, co jejich město potřebuje. Lidé hlasovali na vybraných místech, ve speciální tramvaji, na internetu nebo prostřednictvím SMS zpráv,“ uvedla Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol.
 
„Město Most bude díky vítěznému projektu ještě zelenější. Tím ale nekončíme, sázecí aktivity probíhají i na ostatních místech ve městě. Právě v těchto dnech se sází stromy na Matyldě a v nejbližší době proběhne také výsadba vhodných dřevin u pláže jezera Most,“ doplnil primátor města Mostu Jan Paparega.
 
Vítězný nápad výsadby stromů obdržel 888 hlasů, park pro psy pak 604 hlasů a pro veřejnou wi-fi hlasovalo 214 lidí. Nové stromy v mosteckém parku Šibeník příznivě ovlivní místní mikroklima a umožní vytvoření příjemných míst vhodných ke krátkému odpočinku, sportu nebo setkání s přáteli a sousedy.  Park bude zkrášlovat habr obecný, dub zimní a lípa malolistá. „Se zástupci města Most jsme zasadili symbolicky první z celkového počtu 110 stromů. Jsme největším zaměstnavatelem na Mostecku a je pro nás klíčové být také dobrým sousedem. Věříme proto, že nové stromy budou obyvatelům města dělat radost a přispějí k revitalizaci městské zeleně,“ shrnul vyvrcholení kampaně Unipetrol lidem Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol.
 
 
                   
 
 
Skupina Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo se značkou Mogul v Pardubicích a Kolíně, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí Unipetrolu je i síť čerpacích stanic Benzina v Česku a na Slovensku. V Česku je Benzina s počtem 418 stanic největším řetězcem. Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Za rok 2019 utržila 129 miliard Kč a zaměstnává více než 4 800 lidí. Unipetrol je kromě rozvoje podnikání hrdý na to, že je společensky odpovědnou společností. Proto věnuje stejnou míru pozornosti iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. V roce 2005 se Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě.
 
Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 225 001 407, +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@unipetrol.cz
 

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL