Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Unipetrol od nového roku změní své logo na ORLEN Unipetrol
Velikost textu:  A AA
Unipetrol od nového roku změní své logo na ORLEN Unipetrol

08-12-2020  

Rafinérská a petrochemická skupina Unipetrol mění od 1. ledna 2021 svůj název a logo na ORLEN Unipetrol. Změna názvu je faktickým dokončením plné příslušnosti k nadnárodní skupině ORLEN, která je největší společností ve střední a východní Evropě. Skupina ORLEN do Unipetrolu vstoupila v roce 2005 jako majoritní akcionář a v říjnu roku 2018 se stala jeho jediným, stoprocentním vlastníkem.
 
„Věřím, že nám vizuální spojení se skupinou ORLEN, která patří k nejsilnějším evropským společnostem na poli chemického průmyslu a energetiky, přinese další upevnění naší pozice na trzích,“ řekl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol, a dodal: „Jsem rád, že se při práci na realizaci našich ambiciózních cílů můžeme opřít o tak spolehlivého a progresivního vlastníka, jakým je skupina ORLEN. Ctíme stejné hodnoty a společně jdeme cestou modernizace, inovací a hledání ekologičtějších řešení."
 
Unipetrol nyní může naplno využívat silnou obchodní, finanční a marketingovou pozici skupiny ORLEN na světových trzích a těžit ze vzájemných synergií v oblasti výzkumu a vývoje, nákupu surovin a služeb, výroby a prodeje produktů. „Nové logo ORLEN Unipetrol nám také přinese zjednodušení naší komunikace a možnost využití mezinárodních marketingových projektů skupiny ORLEN. Jakou součást kritické infrastruktury České republiky budeme i nadále zodpovědně plnit roli jednoho z pilířů české ekonomiky, důležitého zaměstnavatele, předního investora a významného plátce daní,“ zdůraznil Tomasz Wiatrak.
 
Skupina ORLEN je největší společností ve střední a východní Evropě a je vedena v prestižních světových žebříčcích, jako jsou Fortune Global 500 a Platts TOP250. Působí na šesti domácích trzích v Polsku, České republice, Německu, Litvě, na Slovensku a v Kanadě. Vlastní nejmodernější integrovaná aktiva s roční zpracovatelskou kapacitou přes 35 milionů tun různých druhů ropy, z čehož bezmála osm milionů tun ropy bylo zpracováno ve dvou českých rafinériích v Záluží u Litvínova a Kralupech nad Vltavou. Nabídka skupiny ORLEN zahrnuje více než 50 špičkových petrochemických a rafinérských produktů, které se prodávají ve více než 110 zemích na 6 kontinentech. V maloobchodním segmentu prodává skupina ORLEN své produkty prostřednictvím největší sítě v regionu s více než 2 800 moderními čerpacími stanicemi. Hodnota značky ORLEN dosahuje výše 30 miliard korun. Skupina ORLEN plánuje v příštích deseti letech snížit emise uhlíku ze svých rafinérských, petrochemických a energetických aktivit o 33 procent a do roku 2050 chce být uhlíkově neutrální.
 
Skupina Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. S tržbami ve výši 129 miliard za rok 2019 patří mezi šest největších společností v České republice. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemic-kých produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hrá-čům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo se značkou Mogul v Pardubi-cích a Kolíně, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí Unipetrolu je i síť čerpacích stanic Benzina Orlen v Česku a na Slovensku. V Česku je Benzina Orlen s počtem 416 stanic největším řetězcem, na Slovensku provozuje po roce působení na tamním trhu již 13 čerpacích stanic. Důvěru spotřebitelů potvrdil fakt, že Benzina ORLEN již počtvrté v řadě získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice. Unipetrol zaměstnává více než 4 800 lidí.
 
Přejmenování skupiny Unipetrol a jejích dceřiných společností:
 
 
Identifikační čísla společností, adresy sídel a fakturační údaje zůstávají stejné. Rovněž nedochází k žádné změně ve vlastnické struktuře a platnost vzájemných smluvních vztahů rovněž zůstává bez jakýchkoliv změn.
 
                     
 
 
 
 
 
 
Skupina Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo se značkou Mogul v Pardubicích a Kolíně, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí Unipetrolu je i síť čerpacích stanic Benzina ORLEN v Česku a na Slovensku. V Česku je Benzina ORLEN s počtem 416 stanic největším řetězcem. Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Za rok 2019 utržila 129 miliard Kč a zaměstnává více než 4 800 lidí. Unipetrol je kromě rozvoje podnikání hrdý na to, že je společensky odpovědnou společností. Proto věnuje stejnou míru pozornosti iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. V roce 2005 se Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě.
 
Pro více informací navštivte sekci „Zodpovědná firma“ na www.unipetrol.cz.
 
Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 225 001 407, +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@unipetrol.cz
 

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL