Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Skupina ORLEN Unipetrol provede v dubnu a květnu pravidelnou odstávku rafinerie v Litvínově
Velikost textu:  A AA
Skupina ORLEN Unipetrol provede v dubnu a květnu pravidelnou odstávku rafinerie v Litvínově

27-03-2024  

Skupina ORLEN Unipetrol zahájí na začátku dubna plánovanou zarážku ve své rafinérii v Litvínově. Během dvouměsíční provozní odstávky bude v rafinérské části výrobního závodu uskutečněna pravidelná údržba a modernizace technologií, spolu s realizací investičních projektů. Očekává se, že rafinerie bude zpět do plného provozu uvedena koncem května.

Společnost ORLEN Unipetrol provádí zarážku - plánovanou odstávku svých výrobních zařízení -  každé čtyři roky za účelem pravidelné údržby výrobních zařízení v souladu s legislativními a kontrolními požadavky. Během dvouměsíční odstávky jsou zařízení zkontrolována, modernizována a připravena na další provozní cyklus. Minulou zarážku v litvínovském závodě skupina ORLEN Unipetrol  realizovala v roce 2020. Současná zarážka je rozdělena do dvou let. V letošním roce proběhne údržba v rafinérské části závodu a v příštím roce v časti petrochemické. 

Rozsáhlou škálu specifických odborných činností bude vykonávat 3 000 externích, především českých a slovenských pracovníků z 20 dodavatelských firem, se kterými ORLEN Unipetrol dlouhodobě spolupracuje. ORLEN Unipetrol udělá maximum pro minimalizaci dopadů zarážky na obyvatele okolních měst a obcí. Předem se omlouváme za případné audiovizuální projevy související se zarážkou, zejména během odstavování a opětovného uvádění výrobních jednotek do provozu. 

 
 

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL