Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Bezpečnost dětí v Kralupech nad Vltavou bude díky edukaci ještě lepší
Velikost textu:  A AA
Bezpečnost dětí v Kralupech nad Vltavou bude díky edukaci ještě lepší

22-09-2021  

V areálu ZŠ Třebízského v Kralupech nad Vltavou bylo dnes slavnostně otevřeno nové dopravní hřiště. Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol se na jeho vybudování podílela částkou 750 000 Kč v rámci svých aktivit v oblasti společenské odpovědnosti, jimiž podporuje život v obcích a městech v okolí svých výrobních závodů. Díky novému hřišti nebudou muset kralupské děti při dopravní výchově složitě dojíždět na jiná hřiště v Mělníku a Neratovicích.

„Máme velkou radost, že jsme mohli přispět k podpoře vzdělávání i bezpečnosti dětí v regionu,“ říká Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol. „Intenzita silniční dopravy neustále roste, a děti patří mezi nejohroženější účastníky možných nehod. Proto je nesmírně důležité připravovat nejmladší generaci na možná rizika, vychovávat je v této oblasti a nejlépe formou hry prakticky seznamovat s pravidly silničního provozu. A nové dopravní hřiště v Kralupech nad Vltavou je k tomu naprosto ideální.“

„Kralupští školáci se budou na novém dopravním hřišti, které vyrostlo o letních prázdninách na pozemku ZŠ Třebízského, seznamovat s pravidly silničního provozu v nejrůznějších situacích a osvojovat si správné návyky pro bezpečný pohyb na chodnících i silnicích,“ komentuje Marek Czechmann, starosta města Kralupy nad Vltavou, které dopravní hřiště provozuje. V novém dopravním areálu je celkem 210 metrů silnic a 200 metrů chodníků. Moderně koncipované cvičiště napodobuje nejrůznější křižovatky a zahrnuje také výjezdy, kruhové objezdy a jednosměrné komunikace. Nechybí ani železniční přejezd, parkoviště, přechod pro chodce a úsek se zákazem předjíždění. Děti, které se silničního provozu neúčastní, mohou sledovat dění na hřišti z tribuny. Dopravní hřiště bude sloužit i ostatním školám, školkám a široké veřejnosti z Kralup nad Vltavou a okolí.

„Příspěvek ve výši 750 000 Kč na vybudování dopravního hřiště pro děti v Kralupech nad Vltavou a okolí je součástí našeho programu v oblasti firemní společenské odpovědnosti (CSR), jímž se snažíme rozvíjet vztahy s místními komunitami a poskytujeme jim podporu na poli vzdělávání, sociálních otázek a ochrany životního prostředí,“ vysvětluje Jaroslav Hacko, výrobní ředitel kralupské rafinérie skupiny ORLEN Unipetrol. V roce 2020 vynaložil ORLEN Unipetrol na různé aktivity CSR celkem 20,8 milionu korun.

                       


Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo se značkou Mogul v Pardubicích, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic Benzina ORLEN v Česku a na Slovensku. V Česku Benzina ORLEN provozuje 421 stanic a je největším řetězcem. Na Slovensku je Benzina ORLEN od svého vstupu v roce 2019 jedním z nejrychleji rostoucích řetězců a v současnosti má ve své síti již 20 stanic. Skupina ORLEN Unipetrol patří mezi největší firmy v České republice a zaměstnává více než 4 800 lidí. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina ORLEN Unipetrol je aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Svou pozornost věnuje iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. 

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL